Irvankoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Irvankoski

Irvankoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Irvankoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Irvankoski on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Irvankoski

Irvankoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Irvankoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Irvankoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Irvankoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Irvankoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Irvankosket ulkomailla

Ruotsissa Irvankoski oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ирванкоски tarkoittaa nimeä Irvankoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Irfwancoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Irvankoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Irvankoski, Finland.

©Tuomas Salste