Iso-Koivisto: Sukunimi-info

Iso-Koivisto

Tietoja sukunimestä Iso-Koivisto

Iso-Koivisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Iso-Koivistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 79

v. 2016 77

v. 2018 74

v. 2020 72

v. 2022 71

v. 2023 71

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iso-Koivisto on sijalla 8 739. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460.

Verrattuna muihin sukunimiin Iso-Koivisto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Iso-Koivisto

Iso-Koivisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Iso-Koivisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Iso-Koivisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Iso-Koivisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iso-Koivistontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исо-Койвисто tarkoittaa nimeä Iso-Koivisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iso=Coifwistå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Iso-Koivisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Iso-Koivisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Iso-Koivisto, Finland.

©Tuomas Salste