Isojoki: Sukunimi-info

Isojoki

Tietoja sukunimestä Isojoki

Isojoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Isojokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 33

v. 2020 31

v. 2022 30

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isojoki on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Isojoki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Isojokien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 72 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Isojoki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1925
Yritykset
perust. –2022

Sana Isojoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Isojoki

Isojoki
(paikannimi)
Isojoki Karjalassa
(karttanimi)

Isojoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Isojoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Isojoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Isojoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isojoenkatu, Isojoentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исойоки ("Isoioki") tarkoittaa nimeä Isojoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Isoiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Isojoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Isojoki, Finland.

©Tuomas Salste