Isokivi: Sukunimi-info

Isokivi

Tietoja sukunimestä Isokivi

Isokivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Isokivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isokivi on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Isokivi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1966

Vuosina 1956–1966 kuolleet Isokivet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Isokiven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Isokivi

Isokivi (paikannimi)Katuosoitteissa

Isokivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi, kohouma, luonnonmuistomerkki, maastokohde, matalikko, pelto/niitty, saari, talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Isokivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isokivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isokivenkatu, Isokivenkuja, Isokivenpolku, Isokiventie, Isokivi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Isokivet ulkomailla

Ruotsissa Isokivi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исокиви tarkoittaa nimeä Isokivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Isokifwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Isokivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Isokivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Isokivi, Finland.

©Tuomas Salste