Isokuortti: Sukunimi-info

Isokuortti

Tietoja sukunimestä Isokuortti

Isokuortti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Isokuortti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 2015 46

v. 2018 44

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isokuortti on sijalla 12 721. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 566. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Isokuortti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Isokuortti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Isokuortti on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Nimestä on olemassa variantti Iso-Kuortti.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Isokuortit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Isokuortin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Isokuortti. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Isokuortti-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исокуортти tarkoittaa nimeä Isokuortti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Isokuorti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Isocoortj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Isokuortti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Isokuortti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Isokuortti, Finland.

©Tuomas Salste