Isto: Sukunimi-info

Isto

Tietoja sukunimestä Isto

Isto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Istojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2016 67

v. 2018 66

v. 2020 67

v. 2022 65

v. 2023 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isto on sijalla 9 364.

Verrattuna muihin sukunimiin Isto on lyhyt nimi.

Isto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Isto on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Istot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Iston kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Isto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922–1939
Yritykset
perust. –2022

Sana Isto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Isto

Isto (paikannimi)Katuosoitteissa

Isto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Isto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Istonkuja, Istonpolku, Istontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Isto

Isto on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Isto oli yhtenä etunimenä 925 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 100:s mies oli etunimeltään Isto. Juuri etunimenä Isto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 65 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (687 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (238).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исто tarkoittaa nimeä Isto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Isto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Isto, Finland.

©Tuomas Salste