Itäaho: Sukunimi-info

Itäaho

Tietoja sukunimestä Itäaho

Itäaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Itäahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 35

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Itäaho on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Itäaho ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Itäaho on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Itäaho on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1962

Vuosina 1956–1962 kuolleet Itäahot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Itäahon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916
Yritykset
perust. –1978

Sana Itäaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Itäaho

Itäaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Itäaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Itäaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itäaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итяахо ("Itjaaho") tarkoittaa nimeä Itäaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Iteaho.

Nimi kirjoitetaan joskus Itaaho tai Itaeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Itäaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Itäaho, Finland.

©Tuomas Salste