Itäinen: Sukunimi-info

Itäinen

Tietoja sukunimestä Itäinen

Itäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Itäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 17

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1940
Yritykset
perust. –2019

Sana Itäinen tai Itäisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Itäinen

Itäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Itäinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Itäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Aitakatu, Itäinen Alppirinne, Itäinen Baröntie, Itäinen Brahenkatu, Itäinen Bölentie, Itäinen Degeröntie, Itäinen Hangelbyntie, Itäinen Harjutie, Itäinen Hällanintie, Itäinen Härkäkuja, Itäinen Jepuantie, Itäinen Jokitie, Itäinen Järvitie, Itäinen Kanavatie, Itäinen Kasarmintori, Itäinen Kehätie, Itäinen kehätie, Itäinen Kirkkokatu, Itäinen Koulupolku, Itäinen Kuninkaansilta, Itäinen Kuninkaantie, Itäinen Källvikintie, Itäinen Lammassaarentie, Itäinen Libeckinkatu, Itäinen Linjapuisto, Itäinen Papinkatu, Itäinen Pitkäkatu, Itäinen Pohjoismetsäntie, Itäinen Puistotie, Itäinen Pukkisaari, Itäinen Rantakatu, Itäinen Rantapromenadi, Itäinen Rantatie, Itäinen rantatie, Itäinen Rengastie, Itäinen Runsorintie, Itäinen Ruusasholmantie, Itäinen Sandön, Itäinen Storvikintie, Itäinen Suursuonkuja, Itäinen Teatterikuja, Itäinen Torrhästklobben, Itäinen Tullikatu, Itäinen Vaihdekuja, Itäinen Valkoisenlähteentie, Itäinen Vanhatie, Itäinen Venjärventie, Itäinen Viertotie, Itäinenkatu, Itäinenkuja, Itäinentie, Itäisen Jokipuiston tie, Norrby Itäinen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итяйнен ("Itjainen") tarkoittaa nimeä Itäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Iteinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Itäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Itäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Itainen tai Itaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Itäinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Itäinen, Finland.

©Tuomas Salste