Itälahti: Sukunimi-info

Itälahti

Tietoja sukunimestä Itälahti

Itälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Itälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Itälahti on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Itälahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Itälahti

Itälahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Itälahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 226 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Itälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itälahdenkatu, Itälahdenkuja, Itälahdentie, Itälahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итялахти ("Itjalahti") tarkoittaa nimeä Itälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Itelahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Itälachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Itälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Italahti tai Itaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Itälahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Itälahti, Finland.

©Tuomas Salste