Itäpelto: Sukunimi-info

Itäpelto

Tietoja sukunimestä Itäpelto

Itäpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Itäpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 21

v. 2019 20

v. 2020 22

v. 2021 21

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Itäpelto

Itäpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Itäpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Itäpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itäpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäpellontie, Itäpelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итяпельто ("Itjapelto") tarkoittaa nimeä Itäpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Itepelto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Itäpeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Itäpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Itapelto tai Itaepelto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Itäpelto, Finland.

©Tuomas Salste