Itäsaari: Sukunimi-info

Itäsaari

Tietoja sukunimestä Itäsaari

Itäsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Itäsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 28

v. 2020 30

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Itäsaari on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Itäsaari ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Itäsaarien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Itäsaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Itäsaari on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Itäsaari

Itäsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Itäsaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Itäsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itäsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäsaarentie, Luhastensalon Itäsaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итясаари ("Itjasaari") tarkoittaa nimeä Itäsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Itesāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Itäsarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Itäsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Itasaari tai Itaesaari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Itäsaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Itäsaari, Finland.

©Tuomas Salste