Itävuori: Sukunimi-info

Itävuori

Tietoja sukunimestä Itävuori

Itävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Itävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 39

v. 2020 36

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Itävuori on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Itävuori ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1948–1998

Sana Itävuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Itävuori

Itävuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Itävuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Itävuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itävuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itävuorenkuja, Itävuorentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итявуори ("Itjavuori") tarkoittaa nimeä Itävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Itevuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Itäfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Itävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Itavuori tai Itaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Itävuori, Finland.

©Tuomas Salste