Ivalo: Sukunimi-info

Ivalo

Tietoja sukunimestä Ivalo

Ivalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ivalo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ivalo on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ivalo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ivalo-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Ivalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ivalo on suojattu 1921–1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Ivalo-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Ivalo-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ivalo. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ivalo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1905–1937
Yritykset
perust. 1947–2021

Sana Ivalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ivalo

Ivalo (paikannimi)

Ivalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ivalo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Ivalo

Ivalo on myös etunimi. Vuonna 2023 Ivalo oli yhtenä etunimenä 21 suomalaisella (9 miestä, 12 naista). Samaan aikaan Ivalo oli 23 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Ivalo-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Ivalo oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ивало tarkoittaa nimeä Ivalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ifwalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ivalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ivan Ivalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Ivalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ivalo, Finland.

©Tuomas Salste