Jaakonmäki: Sukunimi-info

Jaakonmäki

Tietoja sukunimestä Jaakonmäki

Jaakonmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jaakonmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 35

v. 2015 35

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 34

v. 2020 34

v. 2021 34

v. 2022 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaakonmäki on sijalla 15 207. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1961–1998

Sana Jaakonmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jaakonmäki

Jaakonmäki
(paikannimi)
Jaakonmäki Karjalassa
(karttanimi)

Jaakonmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jaakonmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jaakonmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jaakonmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jaakonmäenaukio, Jaakonmäenkatu, Jaakonmäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яаконмяки ("Jaakonmjaki") tarkoittaa nimeä Jaakonmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jākonmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iaconmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jaakonmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jaakonmaki tai Jaakonmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jaako Jaakonmäki tai Jaana Jaakonmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Jaakonmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jaakonmäki, Finland.

©Tuomas Salste