Jahkola: Sukunimi-info

Jahkola

Tietoja sukunimestä Jahkola

Jahkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jahkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 73

v. 2016 73

v. 2017 73

v. 2018 70

v. 2019 71

v. 2020 70

v. 2021 69

v. 2022 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jahkola on sijalla 8 825. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jahkola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jahkola on suojattu 1999 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Jahkola

Jahkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Jahkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jahkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jahkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jahkolanraitti, Jahkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яхкола tarkoittaa nimeä Jahkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iachcola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jahkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Jahkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jahkola, Finland.

©Tuomas Salste