Jalasto: Sukunimi-info

Jalasto

Tietoja sukunimestä Jalasto

Jalasto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jalastojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 41

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jalasto on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jalasto ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jalasto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jalasto on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Jalasto

Jalasto (paikannimi)

Jalasto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jalasto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яласто tarkoittaa nimeä Jalasto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ialastå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jalasto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jalo Jalasto.

Samankaltaisia nimiä kuin Jalasto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jalasto, Finland.

©Tuomas Salste