Jalava: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jalava

Jalava on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 700:s suomalainen on Jalava.

Jalavien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 233 max

v. 1985 1 134

v. 2014 1 189

v. 2015 1 186

v. 2016 1 187

v. 2017 1 183

v. 2018 1 177

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jalava on noin sijalla 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Jalavia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 142 Jalavan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jalavien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (21 henkeä), Turku (15) sekä Tampere (7). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jalava, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 78.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Jalava tai Jalavan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jalava

Jalava (paikannimi)Katuosoitteissa

Jalava on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jalava jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jalava esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jalavakaari, Jalavakatu, Jalavakuja, Jalavankatu, Jalavankuja, Jalavapiha, Jalavapolku, Jalavatie, Myyraksen Jalavatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Jalavat ulkomailla

Ruotsissa Jalava oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ялава tarkoittaa nimeä Jalava. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ialafwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jalava olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jali Jalava.

Samankaltaisia nimiä kuin Jalava

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jalava, Finland.

©Tuomas Salste