Jaloniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jaloniemi

Jaloniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jaloniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 22

v. 2017 23

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaloniemi on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jaloniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ялониеми ("Jalonijemi") tarkoittaa nimeä Jaloniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ialoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jaloniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jalo Jaloniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Jaloniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jaloniemi, Finland.

©Tuomas Salste