Jänisniemi: Sukunimi-info

Jänisniemi

Tietoja sukunimestä Jänisniemi

Jänisniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jänisniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 29

v. 2020 31

v. 2022 32

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jänisniemi on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jänisniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jänisniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jänisniemi on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Jänisniemi

Jänisniemi
(paikannimi)
Jänisniemi Karjalassa
(karttanimi)

Jänisniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jänisniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jänisniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jänisniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jänisniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Янисниеми ("Janisnijemi") tarkoittaa nimeä Jänisniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jenisniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iänisniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jänisniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Janisniemi tai Jaenisniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jänisniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jänisniemi, Finland.

©Tuomas Salste