Janka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Janka

Janka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Jankojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2017. Tuoreempi tieto vuodelta 2018 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Janka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Janka on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Janka

Janka (paikannimi)

Janka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Janka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Janka

Janka on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Janka oli yhtenä etunimenä 15 naisella. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (12 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (3).

Jangat ulkomailla

Norjassa Janka oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 31 henkeä, joiden sukunimi oli JANKA.

Tšekissä Janka oli 109 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 418 henkeä, joiden sukunimi oli JANKA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 24 henkeä, joiden sukunimi oli JANKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Янка tarkoittaa nimeä Janka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ianga on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Janka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jan Janka tai Jana Janka.

Samankaltaisia nimiä kuin Janka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Janka, Finland.

©Tuomas Salste