Jankkila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jankkila

Jankkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jankkila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 101 max

v. 1985 73

v. 2014 91

v. 2015 91

v. 2016 92

v. 2017 91

v. 2018 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jankkila on noin sijalla 7 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jankkila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Jankkilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jankkila-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemijärvi (4 henkeä), Inari (3) sekä Tervola (3).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Jankkila

Jankkila (paikannimi)Katuosoitteissa

Jankkila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jankkila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jankkila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jankkilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Jankkilat ulkomailla

Ruotsissa Jankkila oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Янккила tarkoittaa nimeä Jankkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iankila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jankkila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jan Jankkila tai Jana Jankkila.

Samankaltaisia nimiä kuin Jankkila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jankkila, Finland.

©Tuomas Salste