Janttonen: Sukunimi-info

Janttonen

Tietoja sukunimestä Janttonen

Janttonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Janttosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 76

v. 2016 76

v. 2018 76

v. 2020 75

v. 2022 76

v. 2023 75

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Janttonen on sijalla 8 348. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 768.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Janttoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Janttosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1984–2007

Sana Janttonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Янттонен tarkoittaa nimeä Janttonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jantonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iantoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Janttonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jan Janttonen tai Jana Janttonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Janttonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Janttonen, Finland.

©Tuomas Salste