Järvenreuna: Sukunimi-info

Järvenreuna

Tietoja sukunimestä Järvenreuna

Järvenreuna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Järvenreuna-nimisten lukumäärä oli 23 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvenreuna on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Järvenreuna ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Järvenreuna-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Järvenreuna on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Järvenreuna. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвенреуна ("Jarvenreuna") tarkoittaa nimeä Järvenreuna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jervenreuna.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwenreuna on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Järvenreuna olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvenreuna tai Jaervenreuna, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvenreuna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Järvenreuna, Finland.

©Tuomas Salste