Järvikallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Järvikallio

Järvikallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Järvikallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 30

v. 2018 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvikallio on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Järvikallio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Järvikallio

Järvikallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Järvikallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Järvikallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Järvikallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Järvikallionkuja, Järvikalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвикаллио ("Jarvikallio") tarkoittaa nimeä Järvikallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwicalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Järvikallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvikallio tai Jaervikallio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvikallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Järvikallio, Finland.

©Tuomas Salste