Järvikangas: Sukunimi-info

Järvikangas

Tietoja sukunimestä Järvikangas

Järvikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Järvikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 44

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvikangas on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Järvikangas ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Järvikangas on melko pitkä nimi.

Järvikangas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Järvikangas on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Järvikankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Järvikankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Järvikangas

Järvikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Järvikangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 55 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Järvikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Järvikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Järvikankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвикангас ("Jarvikangas") tarkoittaa nimeä Järvikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jervikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwicangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Järvikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvikangas tai Jaervikangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Järvikangas, Finland.

©Tuomas Salste