Järvikylä: Sukunimi-info

Järvikylä

Tietoja sukunimestä Järvikylä

Järvikylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Järvikylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2016 55

v. 2018 54

v. 2020 55

v. 2022 54

v. 2023 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvikylä on sijalla 10 739.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Järvikylät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Järvikylän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Järvikylä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1876
Yritykset
perust. 1981–2013

Sana Järvikylä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Järvikylä

Järvikylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Järvikylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Järvikylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Järvikylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Järvikylänkuja, Järvikyläntie, Vanha Järvikyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвикюля ("Jarvikjulja") tarkoittaa nimeä Järvikylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jervikile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwikÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Järvikylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvikyla tai Jaervikylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvikylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Järvikylä, Finland.

©Tuomas Salste