Järviniemi: Sukunimi-info

Järviniemi

Tietoja sukunimestä Järviniemi

Järviniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Järviniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 72

v. 2016 71

v. 2017 71

v. 2018 70

v. 2019 69

v. 2020 66

v. 2021 66

v. 2022 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järviniemi on sijalla 9 148. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Järviniemiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Järviniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Järviniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Järviniemi

Järviniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Järviniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Järviniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Järviniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Järviniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Järviniemet ulkomailla

Ruotsissa Järviniemi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвиниеми ("Jarvinijemi") tarkoittaa nimeä Järviniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jerviniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwiniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Järviniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarviniemi tai Jaerviniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järviniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Järviniemi, Finland.

©Tuomas Salste