Järvirova: Sukunimi-info

Järvirova

Tietoja sukunimestä Järvirova

Järvirova on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Järvirova-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 44

v. 2018 45

v. 2020 45

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvirova on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Järvirova ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Järvirova-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1901–1919

Järvirova-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Järvirovan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Järvirova, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1956–1966 kuolleilla

Kuolleet
1956–1966

Vuosina 1956–1966 kuolleet Järvirovat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Järvirovan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme henkeä, joiden sukunimi oli Järvirova. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Järvirova

Järvirova (paikannimi)Katuosoitteissa

Järvirova on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Järvirova jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Järvirova esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Järvirovantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Järvirovat ulkomailla

Ruotsissa Järvirova oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвирова ("Jarvirova") tarkoittaa nimeä Järvirova. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jervirova.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwirofwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Järvirova olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvirova tai Jaervirova, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvirova

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Järvirova, Finland.

©Tuomas Salste