Jasu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jasu

Jasu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jasujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 47

v. 2017 45

v. 2018 48

v. 2019 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jasu on sijalla 11 834. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jasu on lyhyt nimi.

Jasu on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jasu on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. –2008

Sana Jasu tai Jasun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jasu

Jasu (paikannimi)

Jasu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jasu jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Jasu

Jasu on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Jasu oli yhtenä etunimenä 547 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 5 000:s mies oli etunimeltään Jasu. Juuri etunimenä Jasu onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 47 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (507 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (40).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ясу tarkoittaa nimeä Jasu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jaso Jasu tai Jasmi Jasu.

Samankaltaisia nimiä kuin Jasu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jasu, Finland.

©Tuomas Salste