Jauhojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jauhojärvi

Jauhojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jauhojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 146

v. 2015 147

v. 2016 147

v. 2017 148

v. 2018 152

v. 2019 152

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jauhojärvi on sijalla 4 798.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jauhojärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jauhojärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jauhojärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 40 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jauhojärviä on 152.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jauhojärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Jauhojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Jauhojärvi

Jauhojärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Jauhojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jauhojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jauhojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jauhojärvenpolku, Jauhojärventie, Jauhojärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Jauhojärvet ulkomailla

Ruotsissa Jauhojärvi oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яухоярви ("Jauhojarvi") tarkoittaa nimeä Jauhojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jauhojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iauhoierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jauhojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jauhojarvi tai Jauhojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jauhojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jauhojärvi, Finland.

©Tuomas Salste