Jaurakkajärvi: Sukunimi-info

Jaurakkajärvi

Tietoja sukunimestä Jaurakkajärvi

Jaurakkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Jaurakkajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 65 max

v. 2014 81

v. 2016 73

v. 2018 75

v. 2020 78

v. 2022 78

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaurakkajärvi on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 287.

Verrattuna muihin sukunimiin Jaurakkajärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Jaurakkajärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Jaurakkajärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Jaurakkajärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Jaurakkajärvi

Jaurakkajärvi (paikannimi)

Jaurakkajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jaurakkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яураккаярви ("Jaurakkajarvi") tarkoittaa nimeä Jaurakkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jaurakajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iaurackaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jaurakkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jaurakkajarvi tai Jaurakkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jaurakkajärvi, Finland.

©Tuomas Salste