Jäykkä: Sukunimi-info

Jäykkä

Tietoja sukunimestä Jäykkä

Jäykkä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jäykkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jäykkä on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jäykkä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jäykkä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jäykkä on suojattu 1914–1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Jäykkä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Jäykkä

Jäykkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Jäykkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jäykkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jäykkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jäykäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яуккя ("Jaukkja") tarkoittaa nimeä Jäykkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jeike.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ieuckä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jäykkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jaykka tai Jaeykkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jäykkä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jäykkä, Finland.

©Tuomas Salste