Joenperä: Sukunimi-info

Joenperä

Tietoja sukunimestä Joenperä

Joenperä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Joenperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 103

v. 2015 105

v. 2016 105

v. 2017 107

v. 2018 108

v. 2019 107

v. 2020 106

v. 2021 105

v. 2022 102

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joenperä on sijalla 6 575.

Joenperä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Joenperä on suojattu 1957 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Joenperä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Joenperää. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Joenperä

Joenperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Joenperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joenperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joenperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joenperäntie, Joenperävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоэнперя ("Joenperja") tarkoittaa nimeä Joenperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Joenpere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioenberä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joenperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Joenpera tai Joenperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Joe Joenperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Joenperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joenperä, Finland.

©Tuomas Salste