Joenpolvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joenpolvi

Joenpolvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Joenpolvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 169 max

v. 1985 140

v. 2014 129

v. 2015 127

v. 2016 127

v. 2017 129

v. 2018 131

v. 2019 128

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joenpolvi on sijalla 5 501.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1928

Joenpolvia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Joenpolven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Joenpolvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Miehikkälä (8 henkeä), Viipuri (5) sekä Vahviala (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Joenpolvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Joenpolvi

Joenpolvi (paikannimi)Joenpolvi (karttanimi)

Joenpolvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; talo; virtaveden osa sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Joenpolvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joenpolvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Joenpolvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joenpolventie, Joenpolvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоэнполви tarkoittaa nimeä Joenpolvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioenbolfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joenpolvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Joe Joenpolvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Joenpolvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joenpolvi, Finland.

©Tuomas Salste