Joentakanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joentakanen

Joentakanen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Joentakasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 144

v. 2015 151

v. 2016 154

v. 2017 153

v. 2018 156

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joentakanen on noin sijalla 4 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Joentakanen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Joentakasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Joentakasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Joentakanen

Joentakanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Joentakanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joentakanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joentakanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joentakanen, Joentakasentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Joentakaset ulkomailla

Ruotsissa Joentakanen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоэнтаканен tarkoittaa nimeä Joentakanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioendacain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Joentakanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Joe Joentakanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Joentakanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Joentakanen, Finland.

©Tuomas Salste