Joentausta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joentausta

Joentausta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Joentaustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

v. 2017 50

v. 2018 50

v. 2019 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joentausta on sijalla 11 327. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. 1954–1996

Sana Joentausta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Joentausta

Joentausta (paikannimi)Katuosoitteissa

Joentausta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joentausta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joentausta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joentaustankatu, Joentaustankuja, Joentaustantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоэнтауста tarkoittaa nimeä Joentausta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioendausta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joentausta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Joe Joentausta.

Samankaltaisia nimiä kuin Joentausta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joentausta, Finland.

©Tuomas Salste