Jokilaakso: Sukunimi-info

Jokilaakso

Tietoja sukunimestä Jokilaakso

Jokilaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jokilaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokilaakso on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jokilaakso ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jokilaakso on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jokilaakso on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jokilaaksoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Jokilaakson asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Jokilaaksoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Jokilaakso

Jokilaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Jokilaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokilaakso jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jokilaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokilaakso, Jokilaaksontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокилааксо tarkoittaa nimeä Jokilaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jokilākso.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokilaxå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokilaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokilaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokilaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokilaakso, Finland.

©Tuomas Salste