Jokilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jokilahti

Jokilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jokilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 79

v. 2014 101

v. 2015 102

v. 2016 105

v. 2017 103

v. 2018 102

v. 2019 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokilahti on sijalla 6 630.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jokilahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Jokilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Jokilahti

Jokilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Jokilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 240 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jokilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokilahdenkuja, Jokilahdenpolku, Jokilahdenraitti, Jokilahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокилахти tarkoittaa nimeä Jokilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokilahti, Finland.

©Tuomas Salste