Jokiniitty: Sukunimi-info

Jokiniitty

Tietoja sukunimestä Jokiniitty

Jokiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jokiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 50

v. 2017 52

v. 2018 52

v. 2019 54

v. 2020 53

v. 2021 55

v. 2022 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokiniitty on sijalla 10 555. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1962

Vuosina 1955–1962 kuolleet Jokiniityt asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Jokiniityn kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Jokiniitty

Jokiniitty
(paikannimi)
Jokiniitty Karjalassa
(karttanimi)

Jokiniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, painanne, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jokiniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jokiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokiniitty, Jokiniittytie, Jokiniitynkatu, Jokiniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокинийттю ("Jokinijttju") tarkoittaa nimeä Jokiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jokinīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokinijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokiniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokiniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokiniitty, Finland.

©Tuomas Salste