Jokipaltio: Sukunimi-info

Jokipaltio

Tietoja sukunimestä Jokipaltio

Jokipaltio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jokipaltioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokipaltio on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jokipaltio ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jokipaltio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jokipaltio on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934–1941
Yritykset
perust. 1979

Sana Jokipaltio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Jokipaltio osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Jokipaltio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekka Jokipaltion tie, Pekka Jokipaltios väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокипалтио tarkoittaa nimeä Jokipaltio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokipaldiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokipaltio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokipaltio.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokipaltio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokipaltio, Finland.

©Tuomas Salste