Jokipelto: Sukunimi-info

Jokipelto

Tietoja sukunimestä Jokipelto

Jokipelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jokipeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokipelto on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jokipelto ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jokipelto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jokipelto on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1967

Vuosina 1957–1967 kuolleet Jokipellot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Jokipellon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Jokipeltoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1944
Yritykset
perust. –2013

Sana Jokipelto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jokipelto

Jokipelto
(paikannimi)
Jokipelto Karjalassa
(karttanimi)

Jokipelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jokipelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokipelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jokipelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokipellonkatu, Jokipellonkuja, Jokipellonpolku, Jokipellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокипельто tarkoittaa nimeä Jokipelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokipeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokipelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokipelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokipelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokipelto, Finland.

©Tuomas Salste