Jokisuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jokisuo

Jokisuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jokisoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 23

v. 2018 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokisuo on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jokisoiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Paikannimi Jokisuo

Jokisuo (paikannimi)Jokisuo (karttanimi)

Jokisuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jokisuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokisuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jokisuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokisuonrinne, Jokisuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокисуо tarkoittaa nimeä Jokisuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokisoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jokisuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokisuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokisuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jokisuo, Finland.

©Tuomas Salste