Jokisuu: Sukunimi-info

Jokisuu

Tietoja sukunimestä Jokisuu

Jokisuu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Jokisuiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 48

v. 2020 49

v. 2022 51

v. 2023 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokisuu on sijalla 11 047.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jokisuu on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jokisuu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jokisuu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jokisuita on 52.

Asuinpaikat 1964–1967 kuolleilla

Kuolleet
1964–1967

Vuosina 1964–1967 kuolleet Jokisuut asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Jokisuun kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Jokisuu

Jokisuu
(paikannimi)
Jokisuu Karjalassa
(karttanimi)

Jokisuu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Jokisuu esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokisuu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jokisuu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokisuunkaari, Jokisuunkuja, Jokisuunpolku, Jokisuuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокисуу tarkoittaa nimeä Jokisuu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jokisū.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokisu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokisuu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokisuu.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokisuu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokisuu, Finland.

©Tuomas Salste