Jokisuu: Sukunimi-info

Jokisuu

Tietoja sukunimestä Jokisuu

Jokisuu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jokisuiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

v. 2017 48

v. 2018 48

v. 2019 48

v. 2020 49

v. 2021 50

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokisuu on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jokisuu on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jokisuu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jokisuu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jokisuita on 51.

Paikannimi Jokisuu

Jokisuu
(paikannimi)
Jokisuu Karjalassa
(karttanimi)

Jokisuu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Jokisuu esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokisuu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jokisuu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokisuunkaari, Jokisuunkuja, Jokisuunpolku, Jokisuuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокисуу tarkoittaa nimeä Jokisuu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jokisū.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokisu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokisuu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokisuu.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokisuu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokisuu, Finland.

©Tuomas Salste