Jokivarsi: Sukunimi-info

Jokivarsi

Tietoja sukunimestä Jokivarsi

Jokivarsi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Jokivarsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Jokivarsien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 72 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1944
Yritykset
perust. 1957–2018

Sana Jokivarren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jokivarsi

Jokivarsi
(paikannimi)
Jokivarsi Karjalassa
(karttanimi)

Jokivarsi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jokivarsi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokivarsi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jokivarsi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokivarrenpolku, Jokivarrentie, Jokivarsi, Jokivarsitie, Jokivarsivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокиварси tarkoittaa nimeä Jokivarsi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokifwarsj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokivarsi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokivarsi.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokivarsi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokivarsi, Finland.

©Tuomas Salste