Jokivuori: Sukunimi-info

Jokivuori

Tietoja sukunimestä Jokivuori

Jokivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jokivuorien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 2014 98

v. 2016 99

v. 2018 100

v. 2020 101

v. 2022 101

v. 2023 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokivuori on sijalla 6 604. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 414.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Jokivuori. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Jokivuorta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1935

Sana Jokivuoren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jokivuori

Jokivuori
(paikannimi)
Jokivuori Karjalassa
(karttanimi)

Jokivuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jokivuori esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jokivuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокивуори tarkoittaa nimeä Jokivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokifwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jokivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokivuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokivuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jokivuori, Finland.

©Tuomas Salste