Jönkkäri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jönkkäri

Jönkkäri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jönkkärien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 70

v. 2016 70

v. 2017 72

v. 2018 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jönkkäri on noin sijalla 8 500. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jönkkäri on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jönkkäri on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jönkkäri ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jönkkäri-nimisiä on 73.

Paikannimi Jönkkäri

Jönkkäri (paikannimi)

Jönkkäri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jönkkäri jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йёнккяри ("Jjonkkjari") tarkoittaa nimeä Jönkkäri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iönkerj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jönkkäri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jonkkari tai Joenkkaeri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jönkkäri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jönkkäri, Finland.

©Tuomas Salste