Jönsas: Sukunimi-info

Jönsas

Tietoja sukunimestä Jönsas

Jönsas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jönsaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jönsas on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jönsas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. 1974–1989

Sana Jönsas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jönsas

Jönsas (paikannimi)Katuosoitteissa

Jönsas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jönsas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jönsas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jönsaksenkuja, Jönsaksenpiha, Jönsaksenpolku, Jönsaksentie, Jönsasgränden, Jönsasgården, Jönsasstigen, Jönsasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Jonsas tai Joensas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jönsas, Finland.

©Tuomas Salste