Jorma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jorma

Jorma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Jormien lukumäärä oli 30 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2019 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Jorma on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jorma on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jormia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Jorman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1944
Yritykset
perust. –2015

Sana Jorma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jorma

Jorma (paikannimi)Katuosoitteissa

Jorma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jorma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jorma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jorma Eton tie, Jorma Lillbackantie, Jormankuja, Jormantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Jorma

Jorma on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Jorma oli yhtenä etunimenä 23 402 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 120:s mies oli etunimeltään Jorma. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (20 743 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 659).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йорма tarkoittaa nimeä Jorma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jori Jorma.

Samankaltaisia nimiä kuin Jorma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jorma, Finland.

©Tuomas Salste