Jorma: Sukunimi-info

Jorma

Tietoja sukunimestä Jorma

Jorma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Jormien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 1985 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Jorma on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jorma on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jormia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kymmenen Jorman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1964 kuolleilla

Kuolleet
1956–1964

Vuosina 1956–1964 kuolleet Jormat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Jorman kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Jormaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1944
Yritykset
perust. –2020

Sana Jorma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jorma

Jorma (paikannimi)Katuosoitteissa

Jorma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jorma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jorma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jorma Eton tie, Jorma Lillbackantie, Jormankuja, Jormantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Jorma

Jorma on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Jorma oli yhtenä etunimenä 22 038 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 130:s mies oli etunimeltään Jorma. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (19 480 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 558).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йорма tarkoittaa nimeä Jorma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jori Jorma.

Jorma tunnetaan myös sonnien tai härkien sekä koirien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Jorma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jorma, Finland.

©Tuomas Salste