Joska: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joska

Joska on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Joska-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 66

v. 2016 66

v. 2017 65

v. 2018 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joska on noin sijalla 9 300. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Joska-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Joskan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Joska osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Joska esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joskantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Joska

Joska on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Joska oli yhtenä etunimenä 104 miehellä. Samaan aikaan Joska oli 65 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (85 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (19).

Joskat ulkomailla

Tšekissä Joska oli 342 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоска tarkoittaa nimeä Joska. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iosca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Joska olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jose Joska tai Josefin Joska.

Samankaltaisia nimiä kuin Joska

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Joska, Finland.

©Tuomas Salste