Jouhikainen: Sukunimi-info

Jouhikainen

Tietoja sukunimestä Jouhikainen

Jouhikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jouhikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jouhikainen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jouhikainen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jouhikainen on melko pitkä nimi.

Paikannimi Jouhikainen

Jouhikainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Jouhikainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jouhikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jouhikainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jouhikaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоухикайнен tarkoittaa nimeä Jouhikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jouhikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iouhicain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jouhikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Jouhikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Jouhikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jouhikainen, Finland.

©Tuomas Salste